cerstve-prazena-kava.cz

Přihlášení
Nová registrace
Zapomenuté heslo


KENYA AA Plus

KENYA AA Plus

Země původu: Keňa

Zpracování: mokrou cestou

Jakostní třída: AA+

Nadmořská výška: 1500 - 2100 m.n.m.

Chuťový profil: střední tělo, vyvážená chuť s výrazným aroma a příjemnou ovocnou aciditou se sametovou lehkostí. V dochuti cítíme tóny třešní s lehkými tóny černého rybízu a čokolády. Kyselost a vůně jsou v dokonalé rovnováze.

Je považována za nejjemnější východoafrickou kávu a celosvětově je považovaná za jednu z nejuznávanějších gurmánských arabik. Pěstuje se ve vysokých nadmořských výškách. Nabízí širokou škálu chutí závislých na stupni pražení - chuť citrusů, sladkých třešní, pomeranče, mandarinek a jasmínu. Typické pro všechny keňské kávy je střídání sladkých tónů s tropickým kořením.

Hlavní území pěstování kávy sahá od úpatí Mt. Kenya na jihu země téměř až k hlavnímu městu Nairobi. Najdete zde ještě malý region na stráních hory Mt. Elgon, která se nalézá na hranici s Ugandou. Káva je pěstována ve velkých nadmořských výškách. Nejdůležitějšími oblastmi na západě jsou Kasii, Nyanza, Bungoma a Kakomanga, v oblasti Velké příkopové propadliny pak Nakuru, Trans Nzoia, Kericho a Kajiado.

Keňa je jednou ze zemí kávové produkce, která schopně implementovala výhody technologického pokroku do svého zemědělství, a ve spojení s kvalitní půdou a nadmořskou výškou dává vzniknout vynikající kávě.